Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 16 oktober 2010

D66 doet mee aan de Statenverkiezingen

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 16 januari 2010 in Hotel Spier, besloten de massaal opgekomen Drentse D66-ers zeer enthousiast en gemotiveerd mee te gaan doen aan de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2011.
Zo er al één D66-er twijfelde aan deelname, dan werd dit in de afgelopen weken volledig weggenomen door de uitspraken van CDK Tichelaar over opslag van kernafval en CO2 in de Drentse bodem. Strijdbaar klonk het dan ook tijdens aansluitende de nieuwjaarswandeling van de democraten over het Dwingelderveld: ‘De CDK kan de borst nat maken.’ ‘Geen rotzooi in onze bodem.’ ‘Echte verantwoordelijkheid betekent duurzaamheid.’
Gekoppeld aan de nieuwjaarswandeling gaven Reinier de Leeuw van Natuurmonumenten en Marga Kool van Waterschap Reest en Wieden een toelichting op de ontwikkeling van het Dwingelderveld tot een gecombineerd natuur- en waterbergingsgebied.
D66 Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy lichtte vanuit een Europees perspectief het belang toe van natuurontwikkeling. Zowel het veranderende klimaat als ook de biodiversiteit vragen om een doortastend beleid op dit gebied.

D66 besloot de bijeenkomst met de presentatie van alle twaalf lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen in Drenthe. Hun enthousiasme en motivatie voorspelt een  mooie en gloedvolle campagnetijd.