Steun ons en help Nederland vooruit

Bouchra Zouine

Bijzonder Commissielid (zijnde niet Statenlid) OGB (Omgevingsbeleid)

Al geruime tijd heeft de Drentse Politiek mijn aandacht. Mijn deelname aan de cursus Politiek Actief en Vrouwen Kiezen in Drenthe heeft mij doen besluiten om aandacht om te zetten in actief burgerschap. Met mijn kandidaatstelling voor de Provinciale Staten, heb ik de ambitie om samen met de andere leden van D66, Drenthe mooier te maken, leefbaar te houden en een sterke economie en voldoende werkgelegenheid te ontwikkelen voor alle inwoners.

Met mijn achtergrond als agrarisch ondernemer en mediator, heb ik de kennis en ervaring om de doelstellingen en ontwikkelingen op het gebied van de Landbouwvisie, Energietransitie en Duurzaamheid om te zetten in resultaten.
Een succesvolle transitie, en wat mij betreft de basis voor doeltreffend beleid, is Behapbaar. Bereikbaar. Betaalbaar. Voor iedereen.

Persoonlijk geloof ik dat met de maatschappelijke tegenstellingen, de verharding en verruwing van de laatste tijden, wij kansen hebben laten liggen. Mijn overtuiging is dat in Drenthe Klimaat, Natuur, Voedsel en Biodiversiteit niet een kwestie zijn van rechts of links, niet een kwestie zijn van of/of maar van en/en, niet van met de ruggen naar elkaar, maar vanuit respect en gezamenlijkheid. Drenthe is van ons allemaal: Boeren, Burgers en Buitenlui.

Drenthe is rijk aan diversiteit: haar geschiedenis, haar inwoners, haar landschap en economie en haar dorpen en steden zijn daar de getuigen van.
Het is diezelfde diversiteit die ons kansen biedt om samen te kiezen voor een democratische, duurzame en harmonieuze toekomst.

Meer van Bouchra Zouine