Steun ons en help Nederland vooruit

Gonnie Niemeijer

Fractiemedewerker beleidszaken

De regio zijn wij allemaal. Die vormen we samen en op allerlei verschillende manieren. Ik hecht veel waarde aan het vormen van een netwerksamenleving, waarin alle betrokkenen op hun manier werken aan de ontwikkeling van hun eigen leefomgeving. Wat zou het toch mooi zijn om dit ook (nog meer) in te zetten in de politiek. Vertrouw op de eigen kracht van mensen! Betrek (lokale) experts bij initiatieven, ontwikkelingen en besluitvorming. Ik wil me inzetten voor het mogelijk maken van constructieve participatie. Elkaar leren (en blijven) verstaan. Helderheid bieden over deze participatie vanuit de overtuiging dat samenwerking beter maakt! Liever nog; aansluiten bij initiatieven en deze verder helpen uitbouwen. Aansluiten bij de beweging.

Ik ben Gonnie van Wijk – Niemeijer, woonachtig in het prachtige dorp Exloo. Tijdens mijn studie politieke geschiedenis kwam de fascinatie met veranderingsprocessen en achterliggende sturingsmechanismen al naar voren. In mijn werk als onderwijsadviseur ben ik op mijn best wanneer ik teams en scholen mag begeleiden bij veranderingsprocessen. Daarnaast ben ik ook projectleider van een opleidingsschool. Een opdracht waarbij scholen en instituten samen werken aan het opleiden van aankomende docenten en zich inzetten voor het ontwikkelen en behouden van goed onderwijs in de regio.

Ik wil me onder andere hard maken voor een sterke culturele sector. Kinderen gunnen dat ze kennis maken en mogen proeven aan brede kunstzinnige en culturele vorming. Maar ook lef tonen! Nieuwe projecten ondersteunen. Niet altijd met geld maar ook met daadkracht en ideeën mogelijk maken. Laten zien waarom we met elkaar trots zijn op Drenthe!

Drenten worden meer dan eens gekenmerkt als mensen die van aanpakken weten. Niet lullen maar poetsen. Een beetje bedachtzaam, dat wel. Daar hou ik van. Met elkaar aanpakken. Laten we aan de slag gaan!