Steun ons en help Nederland vooruit

Mark Sluiter

Voorzitter, Ledenactivering.

Als geboren Amsterdammer en halve Drent ben ik al jaren betrokken bij D66. Vanaf mijn vroege jeugd (huiskamerbijeenkomsten eind jaren zestig bij mijn ouders thuis) tot aan nu, vanuit het prachtige Meppel, is de partij een “groene” draad door mijn leven.

De afgelopen 15 jaar heb ik gewerkt in de gezondheidszorg als strategisch adviseur en manager waarbij ik me de laatste jaren meer en meer heb toegelegd op rollen als interim-directeur voor (internationale) gezondheidszorg organisaties en als coach voor raden van bestuur.

Ik vind dat ieder daarnaast een deel van zijn tijd beschikbaar moet maken om mee te denken aan de toekomst van ons land. We staan immers in het voorfront veel stelselveranderingen. De beslissingen die de komende tijd genomen worden hebben veel impact op de generaties na ons. Juist nu moeten er mensen bereid zijn zich in te zetten voor de publieke zaak. Politiek ben ik altijd daarom actief geweest, recentelijk als voorzitter van D66 Meppel. Maar ook nu als lid van de landelijke werkgroep Zorg & Welzijn en als waarnemend voorzitter van het regionaal bestuur Drenthe.

De inrichting en ontwikkeling van een leefbaar Drenthe en een leefbaar Noorden van Nederland gaat mij aan het hart. Ik ben ook blij in dit kader dat ik per 1 januari 2016 benoemd ben tot Lid Raad van Toezicht van verplegings-, verzorgings- en thuiszorg organisatie Noorderboog en De Stouwe, een organisatie die met ruim 1800 medewerkers en ongeveer 1200 vrijwilligers werkzaam is in de gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en De Wolden.

Daarnaast ben ik nog gastdocent aan (inter-)nationale universiteiten – en hoge scholen op het gebied van gezondheidszorgvraagstukken,

Ik ben getrouwd met Svetlana Akimova. Samen hebben we een dochter, Nina.

 

Afdelingen: Meppel en Hoogeveen

Meer van Mark Sluiter